Blog - Tuinarchitectuur - Tuinarchitect Bert Voeten Breda
In dit blog van tuinarchitect Bert Voeten komen zijn ervaringen met binnen- en buitenlandse tuinen aan bod. Hij beschrijft zijn tuinervaringen met projecten als boerderijtuinen, landelijke tuinen, stadstuinen, landgoederen en buitenplaatsen. Daarnaast reist hij regelmatig. Tijdens deze reizen deelt hij zijn inspiratie met u als tuinliefhebber. Bert Voeten is naast tuinarchitect tevens actief als pelgrim naar Jeruzalem. Jaarlijks wandelt hij een deel van deze pelgrimstocht. In het blog schrijft hij over zijn ervaringen in de landschappen die hij doorkruist. In het blog komen regelmatig interviews voor van interessante onderwerpen die te maken hebben met tuinarchitectuur en droomtuinen.
Droomtuin, tuinontwerp, buitenlandse tuinen, tuinarchitectuur, geregistreerd tuinarchitect, boerderijtuin, landelijke tuin, landgoed, buitenplaats, tuinwandelingen
15261
page,page-id-15261,page-template,page-template-blog-large-image,page-template-blog-large-image-php,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Blog – Tuinarchitectuur

20180718_171142

25 Jul Stadstuin in Wagemakerspark, Breda

In 2008 nodigden Frank en Geraldine me uit om hun tuin in het Wagemakerspark te ontwerpen. Zij hadden een liefde voor tuinieren maar ook een stel jonge kinderen. Deze stadstuin is hiervoor destijds naar tevredenheid ontworpen. De kinderen zijn nu haast de deur uit en studeren elders. Door deze verandering van het gebruik van huis en tuin was er behoefte aan aanpassingen. De speelruimte voor de kinderen kan ingeruild worden voor planten en ruimte om vrienden te ontmoeten. Ook de grote wens om een vijver te realiseren kon worden ingevuld.
Lees meer
Landhuis Stellenbosch in Kaaps Hollandse stijl

14 Apr Bijzondere tuinen in Zuid-Afrika

Enkele jaren geleden hebben mijn vrouw en ik een studiereis gemaakt door Zuid-Afrika. Tijdens deze reis hebben we verschillende bijzondere natuurparken, botanische tuinen en landgoederen bezocht. In dit artikel wil ik iets vertellen over het landgoed Boschendal in de Kaaps-Hollandse bouwstijl, de prachtige Kirstenbosch National Botanical Garden en halfwoestijn Karoo.

Lees meer
toegangsbrug-westerhoeve

14 Dec Tuinontwerp erf monumentale boerderij

De familie Schell heeft me gevraagd van een tuinontwerp te maken voor het erf en directe omgeving van hun monumentale boerderij Westerhoeve te Barendrecht. De boerderij is als monument geklasseerd. De Westerhoeve is een boerderij van het Vlaamse midden-langs-deel-type en stamt uit begin 19de eeuw. Het woonhuis heeft een puntgevel en zadeldak. De dubbele voordeur is geplaatst in een pilaster-omlijsting.
Lees meer
linde_in_de-kannstrase-bij-haard

30 Nov Betekenis van de Linde op het boerenerf

In een aantal artikelen wil ik terugkomen op het gebruik van bomen bij landelijke woningen door de eeuwen heen. In de beschrijving komen zaken aan de orde als gebruik, nut, ecologische en spirituele betekenis van de verschillende soorten. Dit artikel geeft de betekenis van de linde weer.  In de loop van de jaren verandert de zienswijze van de betekenis van bomen. De laatste tijd komt de spirituele betekenis van bomen weer meer naar voren.  Maar ook het functionele gebruik van beplantingen is gewijzigd.
Lees meer
Thee-plantage op het grootste eiland van de Azoren; Sao Miguel

05 Okt Boerderijen op de Azoren

[caption id="attachment_16167" align="alignnone" width="1024"] Wit gepleisterde boerderij op deAzoren aan de voet van de berg Pico[/caption] De laatste jaren organiseren we regelmatig dolfijnenreizen naar de Azoren. In dit artikel beschrijf ik de boerderijen op de Azoren. De Azoren is een eilanden archipel die behoort tot Portugal....

Lees meer