'De Eenvoud van Rijkdom' - Tuinarchitect Bert Voeten Breda
16013
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16013,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

‘De Eenvoud van Rijkdom’

Categorie
Specials, Stadstuinen
Over dit project

Voor de ‘Tuinen van Appeltern’ is een expositietuin ontworpen. In het ontwerp is gestreefd naar een besloten terras, dat flexibel te gebruiken is. Een rusthoekje in de zon of schaduw en een plaats waar een feest of tentoonstelling gegeven kan worden. Met zo weinig mogelijk middelen wordt een zo groot mogelijk effect bereikt: Een organisch gevormd houten terras omgeven door riet in een besloten kamer van hagen en beplanting.

Spanning ontstaat door het contrast in materiaal (hout, metaal, beplanting)) en vormgeving (strakke haag, los riet, kunstmatig gevormd terras). De kunstobjecten en het ruisende riet vormen de verrassende elementen. Door het toepassen van verplaatsbaar meubilair is het terras flexibel te gebruiken.