Aan de slag

Door je wensen uit te spreken ben je al een eind op weg naar je droomtuin
Door de ‘geest van de plek’ en jou wensen in het ontwerp te verwerken krijgt je tuin een uniek karakter
3. Verdere Planuitwerking

Nadat het schetsontwerp door jou is goedgekeurd volgt de verdere planuitwerking van je tuin. Deze uitwerking bestaat uit een definitief ontwerp, de uitvoeringsvoorbereiding en de begeleiding van de uitvoering.

Definitief ontwerp: In de bespreking van het schetsontwerp is nagegaan of de ideeën voor je tuin naar wens zijn uitgewerkt. Het definitief ontwerp is een verdere vertaling van het schetsontwerp. De uiteindelijke indeling van je tuin wordt bepaald. Op basis hiervan zal de voorbereiding van je tuin plaatsvinden.

Uitvoeringsvoorbereiding: Deze fase bestaat uit de werktekeningen zoals een beplantingsplan, verhardingenplan, technische details van eventuele vijvers, pergola’s, veranda’s, schuttingen, zwembad, buitenkeuken en dergelijke. Hiermee kan een hovenier komen tot een prijsvorming van de realisatie en een gewenst resultaat van de uitvoering.

Begeleiding van de realisatie: In deze fase wordt het werk van een hovenier begeleid en gecontroleerd om tot het gewenste resultaat te komen.

 

Het honorarium van de verdere planuitwerking is maatwerk en kan pas duidelijk zijn nadat het schetsontwerp gereed is. Uit het schetsontwerp komt de complexiteit van je droomtuin naar voren. Uiteraard heb je hier persoonlijk grip op.

Om een globale indruk van het honorarium te geven het volgende: de totale ontwerpkosten voor een geheel begeleidt project liggen tussen de 10% à 15% van de realisatiekosten van een tuin.

Als tuinarchitect hanteer ik een uurtarief van € 115,–/uur. De werkzaamheden van mijn assistent komen op € 97,–/uur. Alle genoemde bedragen zijn prijspeil 2020 en inclusief BTW.