Kantoor tuin Raamsdonkveer

Over dit project

De vraag was om een kantoortuin te ontwerpen met een zakelijke uitstraling.  Bij mooi weer gebruikt het bedrijf de tuin als lunchplek.

Kantoorvilla

De kantoorvilla vormt een onderdeel van een complex van kantoorvilla’s. Alle villa’s hebben eenzelfde opzet qua architectuur als qua inrichting van de buitenruimte en de ligging van de achtertuinen. De buitenruimte bestaat uit beukenhagen die de parkeerplaatsen van de doorgaande weg afscheidt. Rondom alle villa’s is een strook van rivierkeien aanwezig.

Eenheid

Om deze eenheid niet te ondergraven is de hoofdstructuur van de buitenruimte niet aangetast. Wel is op enkele cruciale plaatsen in de keienstrook een bamboegroep aangeplant. Deze strook van keien met bamboe is doorgetrokken in de privacy van de eigen achtertuin.

De achtertuin is rechthoekig van opzet. Deze rechthoekige opzet is versterkt door hagen (Taxus en Beuk), een strak gazon en een viertal meerstammige sierkersen (Prunus maackii ‘Amber Beauty’) die strak in het gelid zijn aangeplant.

Houten terras

Als tegenhanger van deze strakke en zakelijke opzet is een groot organisch gevormd houten terras ontworpen. Dit terras, van massaranduba hout, is op de meest voordelige plek, ten aanzien van privacy en zon inval, gesitueerd. Het hout samen met de keien, de bamboe en de toegevoegde siergrassen geeft een eigen identiteit aan deze plek.

Opdrachtgever:
Houweling accountants

Project:
Ontwerp bedrijfstuin

Gratis eBook met tuintips

10 tips waar je op moet letten bij een tuinontwerp