Interview over tuinmeubilair

In een gesprek met Bas van Valderen, eigenaar van het bedrijf van Valderen Casual Living bv, hebben we het over tuinmeubilair voor je tuin. Besproken wordt hoe je tot een keuze van het meubilair voor je tuin komt en wat de huidige trend hierin is.

serac table 85cm anthracite 3“Uiteraard is de vraag waar je het tuinmeubilair voor wilt gebruiken de belangrijkste bij het maken van een keuze”, zegt Bas. Wat zijn verder je wensen, wil je hoog of laag zitten, moeten het lichtgewicht meubilair zijn of kan het buiten blijven staan, zijn kussens gewenst en moeten deze opgeborgen kunnen worden? Daarnaast is de plek belangrijk. Is er voldoende ruimte grote meubels toe te passen of juist niet? Wanneer je een beeld hebt van het tuinmeubilair voor je tuin dan kan de tuinarchitect of de leverancier checken of dit is wat je werkelijk wil.

Trends

De huidige trend is dat mensen langer en vaker buiten verblijven. Je ziet dan ook dat er regelmatig veranda’s of overkappingen in tuinen verschijnen. De tuin is het verlengstuk van de woonkamer. Hiermee zie je dat de zitelementen en tafels luxer en comfortabeler worden. Daarnaast zijn verwarmingselementen in trek, heaters, vuurkorven en zo meer. Ze zorgen ervoor dat je bij een koudere avond toch van de buitenlucht kunt genieten.

De trend van vintage en retro is ook in tuinmeubilair doorgebroken. Hiermee komt de combinatie van metaal, hout en stoffen aan de orde.  “Een goed voorbeeld hiervan is het merk Oasiq. Dit merk is nog niet zo bekend en de mensen moeten er nog aan wennen”, aldus Bas.

serac table 105cm anthraciteStijl en comfort

Op de vraag wat Bas van Valderen thuis voor tuinmeubilair heeft zegt hij: ”Wij hebben een klassieke tuin en hebben om die reden nog teakhouten meubilair uit het verleden. Een ronde tafel van 130cm van smeedijzer met teakhouten latten met opklapbare stoelen van hetzelfde soort die erg comfortabel zijn. Dit ondanks dat men dit van dit soort meubels niet gewend is. Het staat op het terras waar de avond zon staat en ook al is het verder van het woonhuis vandaan hebben we hier ons terras waar wij gezamenlijk eten.
Aan het huis staat een uitschuifbare teakhouten tafel van 300cm met een teakhouten bank. Beiden zijn zo’n 30 jaar oud. Hier staan nog echte rieten stoelen omheen. Maar na een paar jaar zijn die toch op. Om ontspannen te zitten hebben we twee deckchairs en twee ligbedden om af en toe eens dutje te doen in de middagzon. Wij hebben hiervoor gekozen omdat we dit het beste bij onze tuin en gezinssituatie vinden passen”.

Teakhout wordt nog steeds veel toegepast. Oasiq X2 2013-40De meubels zijn wel opstapelbaar en lichter geworden. Alles voor het gemak van de gebruiker.

Interesse voor een plezierig woonmilieu

Met zijn bedrijf richt van Valderen Casual Living zich op het hogere segment van de markt. Dat komt omdat deze mensen een bovenmatige interesse hebben om hun tuin zo plezierig mogelijk in te richten. Soms zijn het mensen met een tuin van een paar duizend vierkante meter maar het kan net zo goed een kleine stadstuin zijn of een balkonnetje van een paar vierkante meter.

Voor meer informatie over het ontwerp van je tuin kun je contact opnemen met Bert Voeten en klik hier voor meer informatie over tuinmeubilair.